BigEasy
Privat | Företag

Bubbelplast

Bubbelplast. Vilken fantastiskt uppfinning! Nästan alla har någon typ av relation till bubbelplast, vissa tycker man om det på grund av de små smällarna och kan inte sluta innan alla är bubblor är sprängda. Det har till och med gått så långt att det finns en japansk uppfinning – en nyckelring med bubbelplast där bubblorna aldrig tar slut.

Det finns även olika typer av datorprogram som erbjuder ett ark med bubbelplast som användaren så smälla i all evighet. Andra kanske man inte riktigt har den där passionerade kärleken till packmaterialet men tycker att det är toppen när saker och ting ska paketeras säkert. Speciellt porslin eller annat ömtåligt passar sig utmärkt för att bli inslaget i bubbelplast.

Bubbelplast – dess historiska bakgrund

Visste du att de som uppfann bubbelplasten gjorde det av en slump? Året var 1957 och platsen ett garage, där amerikanen Alfred Fielding och schweizaren Marc Chavannes jobbade med att ta fram en typ av tapet i plast som på ett lätt sätt skulle kunna tas bort från väggen, detta till skillnad från tapeter i papper som gjorde stor skada. Men hur gick det då? Blev det någon tapet i plast? Nej, utan de kom istället på att tapeten med inbyggda bubblor fungerade otroligt bra för att slå in ömtåliga föremål i.

Det amerikanska namnet för produkten, bubble wrap, myntades och idag genererar företaget omkring 20-40 miljarder i årliga intäkter. Det finns till och med ett årligt firande av bubbelplasten som kallas Bubble Wrap Appreciation Day vilken firas den sista måndagen i januari. Detta firande uppkom efter att en radiostation i Bloomington, Indiana, hade fått en leverans av mikrofoner inslagna i bubbelplasten som efter installation sände när de smällde bubblorna.

Storleken på bubblorna varierar från att vara 6 mm till 26 mm i diameter, ju större bubblor desto med stötdämpning. Den vanligaste storleken på bubblor är 1 cm i diameter. Köp bubbelplast och annat packmaterial i vår flyttbutik på anläggningen!

Hyr Self Storage i Stockholm

Varför Big Easy?