BigEasy
Privat | Företag

Flytthjälp

Behöver du hjälp med flytten? 

Vi rekommenderar DMC Flytt & Logistik för flyttar inom Stockholm. 

Ni kan nå dem på 070 – 886 18 91 eller [email protected]

 

Packtips inför flytten

Vare sig ni anlitar en flyttfirma eller inte så sparar man väldigt mycket tid och stress vid flyttillfället om man har packat ordentligt. Risken att något går sönder om era kompisar är med och bär samt packar bilen minskar också avsevärt. Här följer några tips som får er flytt att flyta smidigare.

 • Packa allt som går i flyttkartonger, och använd ordentliga kartonger! Se vår instruktionsvideo för hur man viker en flyttkartong.
 • Här ser du våra tips för hur du bäst packar tallrikar och glas.
 • Töm alla förvaringsmöbler såsom skåp, byråer och garderober. Eftersom de inte kommer att bäras som de står på marken så är det inte bra att ha saker i dem.
 • Gör fast lådor och skåpdörrar om de inte monteras av/tas ur. Detta görs bäst med plastfilm istället för tejp som kan lämna märken och riva av färg. Plastfilm kan man köpa hos till exempel Harry Bergmans i Stockholm.
 • Packa kläder som bör hängas i garderobskartonger eller resegarderober. Kartonger för ändamålet köper du helst hos en flyttfirma.
 • Montera ner eventuella möbler som monterats i lägenheten/huset och kan vara för stora för att få ut i ett stycke. Om ni flyttar till villa, radhus eller etagelägenhet och behöver ta upp saker till övervåningen, till exempel sängar och garderober, kan det vara bra att kolla i förväg om detta faktiskt är möjligt. Om man har en 120-säng kanske det kan vara läge att byta till en dubbelsäng bestående av 2 st 80-sängar i samband med flytten.
 • Tejpa eller plasta ihop gardinstänger och andra långsmala saker med varandra.
 • Packa tavlor med wellpapp för att skydda duk och ram.
 • Rulla ihop madrasser och knyt dem eller dra sopsäckar över så att de håller ihop.
 • Ta ur glasskivan ur microvågsugnen och packa den med tallrikar och andra köksartiklar.
 • Ta av lampskärmar från armaturer och ta ur glödlampor ur socklar. Packa glödlamporna i kartong istället. På så sätt har vi gjort något ömtåligt väldigt tåligt!
 • Tänk även på att skydda ytor i ert gamla och framförallt nya hem. Rulla ut och tejpa fast skyddspapper på känsliga golv, sätt upp skydd i hissen om nödvändigt och skydd på andra ytor som ligger i riskzonen, till exempel väggen i en radhustrappa.

Behöver du hjälp med flyttstäd? 

Flyttstädning kan vara lite av droppen som får bägaren att rinna över när man flyttar. Ni ska tänka på packning, boka flyttfirma, hämta barnen på dagis, dricka kaffe, adressändra, skaffa nytt elavtal, bredband, kabel-TV och Linas Matkasse, hur ska ni mitt i allt detta ha tid eller ork att städa? Dessutom kan den nya ägaren/hyresgästen vara missnöjd och ge bakläxa. Detta undviks enkelt genom en professionell flyttstädning med nöjdhetsgaranti. Om den nya ägaren eller hyresgästen är missnöjd så kommer städarna tillbaka och göra klart jobbet, utan att du som kund behöver tänka mer på det.

De som jobbar med flyttstädning är till skillnad från vanliga städfirmor extra noggranna och rengör även alla ytor som inte vanligtvis berörs av vanlig veckostädning, till exempel under kylskåpet och i golvbrunnen i badrummet. Detta för att er lägenhet ska vara i toppskick när den lämnas över. På samma sätt ska ni förvänta er att den lägenhet eller det hus ni flyttar till har genomgått en ordentlig flyttstädning innan ni flyttar in. När ni först får tillträde är det bra att göra en snabb men ordentlig genomgång och direkt kontakta säljaren eller den tidigare hyresgästen om något inte är som det ska. Ta även bilder för dokumentation. Tänk på att om ni börjar flytta in kan det sedan vara bra att ställa saker så att det enkelt går att städa där komplettering behövs, så att städfirman eller säljaren kan utföra jobbet.

Den städfirma vi samarbetar med utför flyttstädning i Stockholm med garanti på resultatet. Om ni eller den nya boende är missnöjda ska ni i första hand kontakta städfirman direkt, då detta ger snabbast åtgärd, men om det blir någon typ av problem är ni alltid välkomna att höra av er till oss så får vi ta dem i örat!

Det kan bli väldigt jobbigt om städningen inte utförs ordentligt, så anlita rätt firma från början!

Varför BigEasy?