Magasinera möbler

Råd till dig som vill magasinera möbler

  • Packa allt emballerat, speciellt ömtåliga föremål bör omslutas med bubbelplast eller liknande
  • Ställ sakerna på något typ av papper och täck över möbler med plast. Detta för att inte möblerna ska bli dammiga
  • Förvara ej något organiskt eller brandfarligt i ditt förråd, detta kan skada både dina egna och andras tillhörigheter

Näst intill allt som tillhör ett bohag kan magasineras. Kanske den där fina stolen från Arne Jacobsen, ni vet Ägget, inte kommer till sin rätta plats i den nya lägenheten? Eller gruppen utomhusmöbler som fyndats på en loppis i Turkiet, den kommer aldrig få plats på den tre kvadrat stora balkongen. Ni övervägde länge ifall det var värt att flytta från villan till något mindre, men vad ska man med ett helt hus till när barnen flugit ut och rummen mest dammade igen. Det var aldrig aktuellt att möblerna skulle säljas eller slängas, nej de besatt ett värde som var värt att bevara. Minnen. Att magasinera möbler kändes då som det självklara alternativet.

En annan familj hade bestämt sig för att på obestämd tid åka tillbaka till det varmare hemlandet. Lägenheten på söder skulle hyras ut omöblerad i andra hand vilket väckte tanken på att magasinera möbler. Planen var väl att kanske om något år eller två återvända till Sverige som ändå kommit att bli ett andra hem då båda barnen vuxit upp och skaffat sig ett liv här. Ni visste att det var mycket som skulle packas. Det gamla akvariet, farmors antika sekretär och alla fotoalbum, även stekpannor, de varma dunjackorna och den stationära datorn. Ni tänkte att det var tur vad skulle man göra om man inte kunde magasinera möbler?

Även när två blir en är det vanligt att magasinera möbler. Två bostäder ersätts vanligtvis med en och vissa renoveringar kanske behöver göras? Men de där dörrarna är ändå värda att spara, likaså köksluckorna? De passar verkligen stilen av sekelskifte och tänk i fall ni ångrar er och vill återskapa stilen. Även dubbla uppsättningar av vinglas, bäddset och julpynt behöver sparas tills vidare, tills dess att det finns mer tillgänglig plats. 

Varför Big Easy Self Storage?

Vanliga frågor om vår förvaring

Hos Big Easy Self Storage kan du hyra förråd i storlekarna 1 – 100 kvm.

Du har tillgång till ditt förråd alla dagar i veckan mellan 05:30 och 23:00. Tänk på att du måste ha lämnat området innan 23:00 då hela anläggningen låses och larmas automatiskt. 

Spånga: Fagerstagatan 29

Älvsjö: Varuvägen 15

Sätra: Stensätravägen 6

Det är ingen startavgift när man hyr förråd hos oss. Det man betalar vid bokningen är hyran för den första månaden plus eventuell försäkring. 

Det är inte heller någon bindningstid utan förråden hyrs per kalendermånad och sägs upp senast den 15:e för att avslutas till den sista samma månad. 

Du kan hyra ett förråd genom att boka och betala direkt på vår hemsida. 

Självklart är du även välkommen att besöka våra anläggningar innan du bestämmer dig och skriver ett avtal. 

Du hittar varje enskilds anläggnings öppettider under ”våra anläggningar” högst uppe på sidan. Välj bara den anläggning du är intresserad av i menyn.