BigEasy
Privat | Företag

Magasinera möbler

Råd till dig som vill magasinera möbler

  • Packa allt emballerat, speciellt ömtåliga föremål bör omslutas med bubbelplast eller liknande
  • Ställ sakerna på något typ av papper och täck över möbler med plast. Detta för att inte möblerna ska bli dammiga
  • Förvara ej något organiskt eller brandfarligt i ditt förråd, detta kan skada både dina egna och andras tillhörigheter

Näst intill allt som tillhör ett bohag kan magasineras. Kanske den där fina stolen från Arne Jacobsen, ni vet Ägget, inte kommer till sin rätta plats i den nya lägenheten? Eller gruppen utomhusmöbler som fyndats på en loppis i Turkiet, den kommer aldrig få plats på den tre kvadrat stora balkongen. Ni övervägde länge ifall det var värt att flytta från villan till något mindre, men vad ska man med ett helt hus till när barnen flugit ut och rummen mest dammade igen. Det var aldrig aktuellt att möblerna skulle säljas eller slängas, nej de besatt ett värde som var värt att bevara. Minnen. Att magasinera möbler kändes då som det självklara alternativet.

En annan familj hade bestämt sig för att på obestämd tid åka tillbaka till det varmare hemlandet. Lägenheten på söder skulle hyras ut omöblerad i andra hand vilket väckte tanken på att magasinera möbler. Planen var väl att kanske om något år eller två återvända till Sverige som ändå kommit att bli ett andra hem då båda barnen vuxit upp och skaffat sig ett liv här. Ni visste att det var mycket som skulle packas. Det gamla akvariet, farmors antika sekretär och alla fotoalbum, även stekpannor, de varma dunjackorna och den stationära datorn. Ni tänkte att det var tur vad skulle man göra om man inte kunde magasinera möbler?

Även när två blir en är det vanligt att magasinera möbler. Två bostäder ersätts vanligtvis med en och vissa renoveringar kanske behöver göras? Men de där dörrarna är ändå värda att spara, likaså köksluckorna? De passar verkligen stilen av sekelskifte och tänk i fall ni ångrar er och vill återskapa stilen. Även dubbla uppsättningar av vinglas, bäddset och julpynt behöver sparas tills vidare, tills dess att det finns mer tillgänglig plats. 

Vad är viktigt att tänka på inför att du ska magasinera din möbler?

Första och främst ska du ta tillfället i akt och rensa! Är detta verkligen saker som du behöver behålla eller är det mer att det blivit svårt att slänga? 
Det är aldrig så enkelt att rensa som när sakerna ändå ska flyttas. Nyckeln är att börja i tid så att du hinner och orkar titta på allt och inte bara slänger ner det i lådor och tänker att du ska titta över det senare. 

Efter du rensat så se till att skydda alla möbler på ett bra sätt, inför både flytt och magasinering. Det handlar först och främst om att plasta med bubbel-plast allt ömtåligt men även att använda sträck-plast för att skydda mot smuts. Det gäller både under transport samt tiden för magasineringen. 

Se även till att märka på både flyttlådor och möbler. För möblerna handlar det mer om att märka upp t.ex. tavlor som är helt täckta inför förvaringen. Så att man enkelt kan se vilken tavla som är vilken när man kommer och tittar till sitt bohag efter något år. 


Avslutningsvis så ska man alltid upprätta en inventarielista. Även om du väljer att magasinera dina möbler hos en välrenommerad Self-Storage firma kan olyckan alltid vara framme. Då är det viktigt att du har en bra lista över exakt vad som fanns i förrådet samt det totala värdet uppdelat på de olika sakerna. 


Varför magasinera möbler hos Big Easy Self Storage?

Vanliga frågor om magasinering

Hos Big Easy Self Storage kan du hyra förråd i storlekarna 1 – 100 kvm.

Du har tillgång till ditt förråd alla dagar i veckan mellan 05:30 och 23:00. Tänk på att du måste ha lämnat området innan 23:00 då hela anläggningen låses och larmas automatiskt. 

Spånga: Fagerstagatan 29

Älvsjö: Varuvägen 15

Sätra: Stensätravägen 6

Det är ingen startavgift när man hyr förråd hos oss. Det man betalar vid bokningen är hyran för den första månaden plus eventuell försäkring. 

Det är inte heller någon bindningstid utan förråden hyrs per kalendermånad och sägs upp senast den 15:e för att avslutas till den sista samma månad. 

Du kan hyra ett förråd genom att boka och betala direkt på vår hemsida. 

Självklart är du även välkommen att besöka våra anläggningar innan du bestämmer dig och skriver ett avtal. 

Du är välkommen att boka tid för att möta upp vår personal på våra olika anläggningar. Det är bara att du mailar oss i förväg så att kan vi säkert hitta en dag och tid som passar även dig!