Magasinering – vanliga frågor

Magasinering hos Big Easy Self Storage – hur funkar det? 

Big Easy Self Storage hyr ut förråd i storlekarna 1 – 53,5 kvm. Ni får då en förrådsenhet där endast ni själva har tillträde genom att ni själva låser detta med ert hänglås. Detta får ni sedan bruka efter behag i enlighet med våra bestämmelser.

Var ligger era anläggningar?
Fagerstagatan 29 i Spånga samt Varuvägen 15 i Älvsjö utanför Stockholm. Se vägbeskrivning och karta här.

Vad kostar det?
Våra billigaste förråd, 1 kvm en trappa upp, kostar 299 per månad. Se hela vår prislista här!

Tillkommer en uppläggnings- eller startavgift?
Nej!

Vad är det för takhöjd i förråden?
Alla förråd har 2,5 meter i takhöjd, utom de på övervåningen i Spånga som har c:a 2,1 meter.

Om jag bokar ett förråd, kan jag byta storlek om det visar sig att allt inte för plats?
Absolut, när ni kommer till oss med era saker så hjälper vi er att göra en ny bedömning och välja en lämplig storlek, oavsett vilken storlek ni har bokat. Bytet sker naturligtvis helt utan kostnad och du betalar endast för det förråd du faktiskt hyr!

Vem har åtkomst till det förråd som jag hyr?
Endast ni kommer åt er enhet med er egen nyckel. Ni låser förrådet med ett vanligt hänglås som även går att köpa hos oss.

När kommer jag åt mitt förråd?
Ni har access till ert förråd 7 dagar i veckan mellan 05:30 och 23:00. Ni kommer in genom att använda er accessbricka eller kod. Mellan 23:00 och 05:30 är anläggningen larmad och kan ej besökas. Tänk på att även grindarna låser sig vid 23:00 så lämna i god tid!

Är mina saker försäkrade när jag förvarar dem hos er?
En grundförsäkring för ett egendomsvärde av 10 000 kr ingår i hyran. Utöver det åligger det kunden att ha egendomen försäkrad till dess fulla värde. Tilläggsförsäkring kan tecknas genom oss, se prislista här. Se våra kompletta försäkringsvillkor här.

Finns det något jag inte får förvara när jag ska hos er?
Det är förbjudet att förvara gods som kan orsaka skada eller annan olägenhet, t ex vätskor och gaser, explosivt, brand- miljö- eller hälsofarligt gods. Det är också förbjudet att förvara gods av stort värde, t ex kontanter, smycken eller dyrbar konst. Även stöldgods och illegala substanser är förbjudet att förvara. Se våra allmänna bestämmelser för detaljerad information.

Får jag förvara mina saker på era vagnar i mitt förråd?
Nej, vagnarna ska återlämnas vid ingången så att de kan användas av alla våra kunder vid lastning. Om vi upptäcker vagnar i ert förråd kommer en straffavgift enligt prislista (länk) tas ut. Tänk på att vi kan se på övervakningsfilmen vart vagnarna tagit vägen 🙂

Hur gör jag för att kontrollera mina saker för skadedjur innan jag flyttar in hos er?
Inga skadedjur förekommer naturligt på anläggningen, och för att hålla det så är det viktigt att alla kunder kontrollerar sitt gods för skadedjur inför inflyttning till magasinering. Medförs skadedjur kan kunden bli ansvarig för sanering. Givetvis har vi löpande skadedjursbevakning!

  • Kontrollera mattor och textilier
  • Kontrollera gods som stått i förvaring, t ex på vind eller i källare, även gods i stängda kartonger
  • Plasta in alla mattor och gärna möbler med textil
  • Prata med oss för att boka in en lättare skadedjurskontroll helt gratis, eller andra tips!

Står mina saker säkert förvarade hos er?
Vårt magasin har larm med utryckning och videoövervakning 24 timmar om dygnet.

När och hur betalar jag hyran?
Förråden betalas månadsvis i förskott, som standard med autogiro. Ni kan även välja faktura via brev (39 kr) eller e-post (29 kr). Fakturor kommer då i mitten av månaden och förfaller sista bankdagen varje månad. Sedvanlig påminnelseavgift debiteras vid sen betalning.

Deposition
I samband med bokningen så betalar du en månadshyra i deposition. Du får tillbaka depositionen när du flyttar ut, förutsatt att du inte har några utestående skulder, återlämnat accessbrickan och lämnar förrådet rent. Depositionen återbetalas som standard några dagar efter månadsskiftet till vilket du har flyttat ut. Önskar du få din deposition återbetalad tidigare är det bara att du hör av dig!

Betalar jag något vid bokning?
I samband med att ni skriver avtal för ett förråd betalar ni på plats med kort den del av hyran som redan skulle varit fakturerad. Vi tar ej kontanter!

Exempel:
Om ni skriver avtal per den 10:e juli betalar ni för den 10:e till den 31:a.
Om ni skriver avtal per den 20:e juli betalar ni för den 10:e till den 31:a, samt hela augusti.

Vad händer om jag tappar bort min nyckel eller blipp?
Den person som står på ert avtal kan komma in under vårt kontors öppettider och mot uppvisande av legitimation kan vi sälja en ny blipp (100 kr) och/eller forcera låset.

Hur säger jag upp mitt förråd?
Du hyr ditt förråd i hela kalendermånader. För att säga upp ditt förråd behöver du bara fylla i formuläret på hemsidan, www.bigeasy.se/uppsagning/

Glöm inte att sista dag för att säga upp förrådet till den sista varje månad är den 15:e samma månad! En uppsägning som kommer in efter den 15:e är till den sista kommande månad.

När är ert kontor öppet?
Platskontoret är öppet vardagar 10:00-17:00 (Onsdagar till 18:00) samt lördagar 11:00-14:00. I samband med helgdagar finner ni aktuella öppettider på vår hemsida. Kontoret är lunchstängt 12:00 – 12:30.

Har ni telefonsupport?
Ja, dess öppettider är vardagar 10:00-17:00 och samt lördag 11:00 – 16:00. Telefonnumret är 020-430 430. Testa annars mobilnummer 0739-06 50 45 vilket är bemannat i princip dygnet runt, speciellt om ni SMS:ar! Det går alltid bra att maila till Info@BigEasy.se.

Vad är skillnaden mot klassisk magasinering?
Vid magasinering har kunden ingen åtkomst till sakerna under lagringstiden. Eftersom magasinerat gods ofta transporteras med gaffeltruck finns också en risk för skador pga. vibrationer.

Hur bär jag mig åt för att bli kund?
Kom förbi oss på Fagerstagatan 29 eller Varuvägen 15 under kontorets öppettider, maila eller ring 020-430 430 för att boka. Du måste sedan skriva på avtalet på plats, det kan ske i samband med inflyttning eller i förväg per det datum du vill flytta in. Välkommen!

Får jag 30 dagar gratis?
Om du binder ditt förråd i minsta 6 månader får du de första 30 dagarna gratis. Detta går ej att kombinera med andra rabatter eller erbjudanden.

Vår kunniga personal hjälper dig att hyra förråd i vårt lagerhotell

Vår kunniga personal hjälper dig gärna med magasinering!

Magasinering Stockholm

Vi erbjuder magasinering i Stockholm för privatpersoner och företag. Ni kan magasinera en månad eller på obestämd tid! Hyrlager är en bekant produkt på andra sidan Atlanten, nu blir det allt vanligare även i Europa. Folk förvarar allt möjligt, det kan vara minnen från tidigare äktenskap, en surfingbräda eller företagets bokföring som står i lagret. Vanligtvis är det är ett bohag som är på magasinering i Stockholm mellan boenden.

Mer och mer folk flyttar till Stockholm varje år, och om bostadshus ska utnyttjas till max så är det bäst för alla parter inblandade att människor använder magasinering för att göra plats hemma och inte bo större än nödvändigt. De flesta vill ju dock ha en New York-inspirerad studiolägenhet i en gammal industrilokal (med fabrikslamporna kvar i taket – nya gamla äkta fabrikslampor är ju svindyra), men det är inget sätt att lösa bostadsbristen. Annat var det under funkiseran (typ 70-talet) då man nöjde sig med vad man behövde och hade fönster med lagom ljusinsläpp för att inte bli på alltför gott humör under den ljusare halvan av året. Magasinering i Stockholm var något som endast fabrikörer och direktörer kund ännu sig, så att de fick plats med alla pengar de skulle räkna i arbetsrummet hemma. På den tiden hade man nämligen kontanter om man var rik, så man behövde mycket plats för att räkna pengar.

Magasinering Stockholm på Big Easy Self Storage

Magasinering Stockholm på Big Easy Self Storage

Vi erbjuder magasinering i nära anslutning till Vällingby, JärfällaKista, SolnaBromma, DanderydSollentuna, Västberga, Älvsjö, Årsta, Södermalm, Högdalen, Sätra och Sundbyberg!