BigEasy
Privat | Företag

Shurgard Self Storage Stockholm

Shurgard Self Storage var de första som öppnade i Stockholm 1998, och sedan dess har de öppnat ett 30-tal anläggningar runtom i landet. Först ut var dock Humlans Minilager som öppnade på västkusten redan 1988! Humlan har dock ännu inte flugit till Stockholmstrakten utan trivs väl bättre i lite varmare klimat.

Self Storage har sitt ursprung i USA där man sedan 1850-talet har kunnat ha saker på förvaring hos flyttfirmor. Vid den typen av tjänst har dock kunden ingen egen tillgång till sina saker. Långtidsförvaring för bilar blev en annan affärsmodell under tidigt 1900-tal, som att hyra ett extern garage ungefär. Att kunder fick egen tillgång till annat magasinerat gods dröjde ända till 1960-talet då en anläggning för hyrlager öppnade i Texas. Klart det var i Texas – mer Amerikanskt blir det helt enkelt inte!

I nuläget finns det ett 100-tal anläggningar i Sverige, den största aktören är Shurgard som har de flesta av sina anläggningar i Stockholm. Shurgard, eller snarare företaget som sedan blev Shurgard, grundades i Olympia i Washington State 1972. Innan de kom till Sverige etablerades de i Bryssel, Belgien 1995.

Shurgard växer

Branschen växer så det knakar i Sverige och 2011 omsatte branschen 380 miljoner kronor. I Stockholmsområdet råder bostadsbrist och inflyttningen från övriga delar av landet är stor varje år. Samtidigt har vi en trög bostadsmarknad där många bor i andra hand och måste förvara sina egna möbler på annat håll, människor flyttar ihop och isär, och vissa vill bara ha lite extra utrymme som kan användas till t ex säsongsbetonad sportutrustning och annat kul.

Många som kommer till oss på Big Easy Self Storage säger att de vill hyra ett “shurgard”, då de tror att det är detta produkten heter. Detta tycker vi är lite roligt, men vi brukar informera våra kunder om att det är ett varumärke, precis som O’boy eller Coca Cola, och vi brukar snarare referera till produkten som hyrlager, minilager eller kort och gott förråd. Välkommen in till oss!

Varför Big Easy Self Storage?

Vanliga frågor om vår förvaring

Vi debiterar påbörjade kvartar för godsmottagning. Timpriset är 280 kr (exkl. moms) så en leverans kostar som standard 70 kr (exkl. moms). 

Som standard hinner vi med upp till 2 pallar på 15 minuter. 

Vi aviserar som standard via e-post men är flexibla och kan även t.ex. avisera via sms. 

Aviseringen kostar inget extra utan ingår i priset för godsmottagningen. 

Vi kan ta emot företagsleveranser vardagar 10-17!