BigEasy
Privat | Företag

Flyttlådor

Hur många flyttlådor finns det i genomsnitt i varje svenskt hem? Ja, den frågan kanske du har ställt dig någon gång när du blickat ut över ditt förråd eller vind som är fyllt från golv till tak med saker, prylar och åter saker. Ska man kunna hitta något på rak arm här eller måste man v a r j e gång öppna varje enskild låda för att inspektera innehållet?

Tänk om man kunde synka en app med innehåll och kartongnummer vilket skulle kunna leda till att man för en gångs skull faktiskt kunde sortera lådorna i nummerordning och ha koll på innehållet. För egen del så är mina flyttlådor fyllda med vinterkläder/sommarkläder beroende på säsong.

Där finns gamla instrument från unga år när drömmen var en karriär inom musikbranchen. Även en hel del prydnadssaker till hemmet ryms i mina flyttlådor, inte små poslinskatter eller så, men ljusstakar, ljuslyktor och handdukar. Jag vet inte, min mamma verkade tro att det skulle råda akut brist på handdukar och elektricitet i mitt första hem, vilket absolut skulle kunnat ha vart fallet.. Slutligen så ryms där även skidprylar, det vill säga skidor, hjälp, lavinryggsäck och längdskidor.

Min andra tanke är hur många flyttkartonger som jag behöver nu när jag ska flytta om en månad? Ska jag få ner allt jag äger i lådor? Det känns näst intill orimligt och det är en process som många underskattar rent tidsmässigt. För att ha ett hum om hur många lådor som behövs för antalet kvm så har jag plockat fram en liten lathund till alla oss som står inför en flytt av något slag.

Hur många flyttlådor behövs per kvm?

Som grundregel brukar vi säga 1 flyttlåda per kvadratmeter boyta, men det följer också ett mönster från liten lägenhet till stor villa. I en liten lägenhet på 25-30 kvm behövs ofta mer än en flyttlåda per kvadratmeter då t ex köket har liknande innehåll som en lägenhet på upp till 50 kvadratmeter och även kläder och personliga saker tar ungefär lika mycket plats. Det är också möjligt att man har mer i vinds-/källarförråd som också bör packas inför flytt eller magasinering.

När man kommer upp över 45-50 kvm boyta gäller c:a en flyttlåda per kvm, något avtagande, upp till dess att lägenheten blir riktigt stor, eller t o m en riktigt stor villa. När man kommer upp mot 200 kvm lägenhet eller 200-300 kvm villa med tillhörande garage och andra biytor kan det ibland spåra ur något, och man kan behöva så mycket som 1,5 kartonger per kvadratmeter. Vad beror då detta på? Vi är inte riktigt säkra, men kanske är det så att man har så mycket yta som man aldrig riktigt rör sig på att den ytan automatiskt enbart blir till för förvaring med åren. Man bor ofta väldigt länge i dessa typer av boende vilket gör att man har tid att samla på sig lite prylar!

Hoppas att denna lilla lathund hjälpte på vägen till det nya hemmet!

Hyr Self Storage i Stockholm

Varför Big Easy?