BigEasy
Privat | Företag

Packa tallrikar och porslin

Inför flytt och/eller magasinering är det viktigt att packa bra, så att sakerna håller under transport och är packade på ett volymeffektivt sätt. Att packa porslin, tallrikar och glas från ett kök är nog det svåraste man hittar i hemmet, om man inte har väldigt speciella artefakter och konstföremål. Men misströsta inte, här finner du våra bästa tips i bildform!

Vad behöver man?

1. Bra flyttkartonger

2. Ordentligt med makulaturpapper

3. Luft – tänk alltid på att inte rulla in objekt så hårt som möjligt i pappret, knöggla istället pappret så att du packar in så mycket luft som möjligt. Om nödvändigt, knöggla papper emellan objekten du packar.

Packa tallrikar

Om du har dåliga flyttkartonger – knöggla ihop ett par ark makulaturpapper i botten av kartongen för att ge ytterligare dämpning.

tallrik som ska flyttpackas
Börja med tallriken på ett makulaturpapper
packad tallrik 2
Omslut tallriken med ett makulaturpapper och knöggla det som avslutning
packad tallrik
Vänd upp och ner på tallriken
hand på packad tallrik
Och gör om proceduren. En tallrik packad i dubbel makulatur!
tallrik inslagen i makulaturpapper
Packa sedan tallrikarna ståendes på höjden i flyttkartongen. Detta kan te sig både konstigt och lite läskigt, men så ska det vara för bästa skydd mot skador!

Packa glas

Precis som för tallrikar gäller det att packa in så mycket luft som möjligt för att skydda glaset från stötar och tryck. gör detta genom att knöggla pappret!

makulaturpapper glas
Lägg glaset på ett makulaturpapper
flyttpackat glas
Rulla inte in glaset i papper så tight som möjligt, knöggla istället pappret så mycket som möjligt!
glas redo för flyttkartong
Ta sedan ett till makulaturpapper runt paketet så blir det inte bara snygg, utan luften du packat in stannar på plats. Så packar man glas!
flera packade tallrikar i flyttlålda
Om det inte är för tungt går det bra att lägga ett par glas ovanpå tallrikarna. Stoppa också gärna ner ihopknögglade makulaturpapper lite här och där för att få in mer luft i packningen. Lycka till!
Hyr Self Storage i Stockholm

Varför Big Easy?