BigEasy
Privat | Företag

Utlandsflytt

Ska du, på egen hand eller tillsammans med familjen flytta utomlands över en längre period? Då är du inte ensam – idag finns det hela 660 000 utlandssvenskar världen över som lämnat Sverige för att bosätta sig utomlands. Vanligaste länderna som svenskar flyttar till är Norge, Spanien, USA och Storbritannien och så har det vart över en längre tid. Bara i USA bor det nu ca 150 000 svenskar. Anledningarna till utlandsflytt är många. Vissa flyttar för jobbmöjligheter, något som till stor del har gynnats av EU:s fria rörlighet. Andra söker nya kulturella utbyten, vill lära känna ett nytt språk eller önskar starta ett nytt liv tillsammans med en person i en annan stad i ett annat land. Men hur tar man sig dit? En utlandsflytt kan kännas hopplöst långt från början till slut. Och ja, det är mycket att tänka på. Till att börja med behövs giltiga pass och arbets- och uppehållstillstånd, även en anmälan om utlandsflytt till Skatteverket ska skickas in och så bör man även kontakta sitt försäkringsbolag. Inte minst bör man planera för vad som ska hända med huset eller lägenheten, ska bostaden läggas ut till försäljning eller ska man hyra ut i andra hand. Vid utlandsflytt behöver man även ta ställning till om möbler och tillhörigheter ska med till det nya boendet, då ska de antagligen fraktas lång väg alternativt magasineras på plats i Sverige.

 

Utlandsflytt – om jag fick drömma

Om jag fick drömma så skulle jag bo i Norge, gärna nära naturreservatet väster om Oslo som på bild verkar vara oändligt vackert. Det omkringliggande vattnet är klart blått, nära inpå turkost och skogen är lika lummig som de kanadensiska skogarna. Det finns ett lugn som staden inte erbjuder men efter ett tag skulle jag nog sakna pulsen, då är det bra med närheten till Oslo. Annars skulle jag nog även kunna tänka mig att bli mallistant (tant på Mallorca) på deltid, 6 månader om året iallafall. Och i så fall skulle jag läsa dessa fina tips först!

Varför Big Easy Self Storage?

Vanliga frågor om vår förvaring

Vi debiterar påbörjade kvartar för godsmottagning. Timpriset är 280 kr (exkl. moms) så en leverans kostar som standard 70 kr (exkl. moms). 

Som standard hinner vi med upp till 2 pallar på 15 minuter. 

Vi aviserar som standard via e-post men är flexibla och kan även t.ex. avisera via sms. 

Aviseringen kostar inget extra utan ingår i priset för godsmottagningen. 

Vi kan ta emot företagsleveranser vardagar 10-17!